De trofee gaat naar het Zuyderzee lyceum!

Ruim tweehonderd leerlingen en docenten van het Zuyderzee lyceum uit Lemmer lazen drie boeken in zes maanden. Louise Groen, docent Nederlands, vertelt: “Wij zijn een kleine school en doen nu voor de vierde keer mee. Alle klassen hebben meegedaan en we hebben ook een klas aangemaakt met het docententeam”.

Behalve de trofee wint het Zuyderzee lyceum ook een tegoedbon ter waarde van 450 euro te besteden aan een schrijversbezoek naar keuze via de Schrijverscentrale. De trofee zal in mei uitgereikt worden. De overige prijzen zijn gewonnen door leerlingen en docenten van verschillende scholen in het land. Docenten ontvangen hiervan bericht en zij zullen de prijzen zelf uitreiken aan hun leerlingen.

Dit jaar deden ruim 275 klassen van 70 scholen mee aan De Weddenschap. Tijdens deze editie werden er 500 recensies geschreven door de deelnemers. Deze recensies zijn voor iedereen te lezen. Daarnaast maken leesbevorderaars boekentiplijsten en opdrachten aan die voor iedereen toegankelijk zijn. Op deze manier kunnen deelnemers elkaar stimuleren en leesplezier geven.