Voorlichting en open dagen

Informatie over de week van 14 t/m 18 februari

Alle leerlingen van de basisscholen uit Lemmer en directe omgeving, zijn uitgenodigd om bij ons op het Zuyderzee Lyceum Lemmer langs te komen voor het volgen van een paar lesjes. Wij zijn erg blij dat er toch nog mogelijkheden zijn om leerlingen op school te kunnen ontvangen! Helaas zijn er wel een aantal regels en adviezen vanuit de overheid waar we ons aan moeten houden en kan het alleen onder een aantal voorwaarden.

Hoe ziet het programma eruit?

In de week van maandag 14 t/m vrijdag 18 februari, ontvangen wij leerlingen per basisschool bij ons op het Zuyderzee Lyceum, om 15.00 uur. In willekeurige volgorde is onderstaande indeling gemaakt:

Maandag: Leerlingen van de Daltonschool Sint Jozef

Dinsdag: Leerlingen van de Arke

Woensdag: Leerlingen van: Wynbrekker, Eben Haëzer, Spoarsiker, Reinbôge, Sjaloom en Paulusschool.

Donderdag: Leerlingen van de Tweespan

Vrijdag: Leerlingen van de Meerpaal. Let op: gaat niet door ivm de weersomstandigheden en is verplaatst naar woensdagmiddag 2 maart, 15.00 uur.

Op de middag van de betreffende basisschool/basisscholen, zijn de leerlingen vanaf 15.00 uur welkom bij ons op het Zuyderzee Lyceum Lemmer. Ze kunnen zich dan melden bij de hoofdingang, waar ze worden ontvangen en er wordt uitgelegd wat de bedoeling is. Er worden in ieder geval drie leuke lesjes aangeboden van ieder 30 minuten. Het dragen van een mondkapje is verplicht op deze middag. Ouders/verzorgers mogen helaas nog niet mee naar binnen, maar mogen natuurlijk hun kind/kinderen wel brengen en halen. De middag eindigt rond 16.50 uur.

Leerlingen die wel gebruik willen maken van deze mogelijkheid, maar écht niet kunnen op de daarvoor bestemde dag, kunnen eventueel een individuele afspraak maken voor na de voorjaarsvakantie om dan een dagdeel mee te lopen met één van onze klassen.

Op donderdagavond 17 februari, bieden we nog een keer de ‘online’ mogelijkheid voor het stellen van vragen aan, via hetzelfde programma zoals we dat ook hebben gedaan op woensdagavond 2 februari. Dit moet helaas nog wel online. De online-linkjes zijn eind januari via de basisscholen al verstuurd en kunnen ook nu weer worden gebruikt. Mochten deze linkjes niet meer in jullie bezit zijn, dan kunnen deze worden aangevraagd via de e-mail (s.wynia@zuyderzeelyceum.nl).

Programma donderdagavond 17 februari, vanaf 19.30 uur, tot uiterlijk 21.00 uur:

1. Algemene presentatie over de organisatie, opzet en mogelijkheden van het Zuyderzee Lyceum Lemmer (dezelfde presentatie die op 24 november gegeven is bij ons op de locatie en op woensdagavond 2 februari).
  2. Mogelijkheid voor het stellen van vragen met betrekking tot klas 1 (Hoe ziet het mentoraat eruit, wat doen we allemaal en kunnen we verwachten in klas 1 enz…)
  3. Mogelijkheid voor het stellen van vragen met betrekking tot de ondersteuningsmogelijkheden (Supportgroep). Wat is er allemaal mogelijk bij ons op school?
  4. Mogelijkheid voor het stellen van vragen met betrekking tot het Vmbo (dienstverlening & producten).
  5. Mogelijkheid voor het stellen van vragen met betrekking tot Mavo/Havo/Vwo/Gymnasium.
  6. Mogelijkheid voor het stellen van overige vragen/algemene vragen.
  7. Mogelijkheid voor het stellen van vragen m.b.t. de Tienerschool.

Ook zijn er nog informatiepakketjes, die afgehaald kunnen worden bij ons op de locatie, voor leerlingen buiten Lemmer en directe omgeving. De leerlingen van de basisscholen uit Lemmer en directe omgeving hebben deze al ontvangen.

We hopen veel leerlingen te kunnen ontvangen in de week van 14 tm 18 februari en kijken er naar uit!

Met vriendelijke groet, Team Zuyderzee Lyceum Lemmer